Danmark støtter kinesisk e-handel
Billede: Twitter, Showtime, Toldpriser.dk

Danmark støtter kinesisk e-handel

Jeg troede det var en joke da jeg så Niels Ralund på LinkedIN dele et opslag med "Rigtige Venner", men nej. Danmark har givet en af verdens rigeste mænd over 6 millioner i støtte til at grøn optimering af deres leveringer.

I Danmark betaler en Dansk virksomhed ca. 30-40 kr at sende en pakke fra Grenå til Esbjerg, men hvis jeg bestiller fra Wish eller Alibaba, så betaler de kun 6-9 kr pga. en gammel postaftale, der kvalificerer Kina som et uland.

Normalt vil jeg ikke kritisere politikere offentlig, men nu har Lars Løkke & Co gudhjælpemig lige skudt 6,x millioner danske skattekroner afsted til Alibaba - en af verdens største e-handelsvirksomheder, som i forvejen bliver subsidieret af en gammel postaftale.

Det er selvfølgelig ingen hemmelighed at jeg har en økonomisk interesse i at mine kunder har det godt og vækster, men er vi ikke alle interesseret i at holde pengene i landet?

De betaler heller ikke moms eller told

Hvis vi skal tage den yderligere, så har kære Danmark også en bagatel grænse. Vi har kollektivt bestemt at alle ordrer under 80 kr, er ikke værd at opkræve moms eller told på. 

Hvordan er det nogensinde fair, imod de danske virksomheder? Danske virksomheder, som også har indrettet sig med noget af verdens højeste skattetryk, skal ovenikøbet konkurrere mod udenlandske virksomhed, som har fået bedre vilkår af vores eget land.

Se blot disse toldregler

Hvem kæmper denne sag?

Jeg ved at heldigvis at Niels Ralund kæmper kampen for Dansk e-handel og helt sikkert ikke støtter dette tiltag, men jeg havde aldrig regnet med at Annette Falberg fra Dansk Industri simpelthen også synes at det er fantastisk, at Alibaba har fået 6,5 millioner af den Danske statskasse.

Er trump vores sidste udvalg?

Jeg skal være ærlig - Trump er på ingen måde min kop the, men det viser sig at han er den eneste der tør at gør noget: https://www.recode.net/2018/10...

Skal det virkelig vise sig, at det er Trump er den eneste, som gør noget positivt her? 

Fordi hvis Trump får det gennemført, er der jo en chance for at vores kære Lars Løkke følger trop.

... jeg forstår det ikke

SIMON ELJÆR NUTIMO

Skrevet af Simon Elkjær

CMO og YouTuber. Jeg brænder for online marketing, især content marketing og organisk markedsføring.

Relaterede